D’ ŘőHǃȩ

Wednesday

PENANGGUHAN PHD ITU MENYAKITKAN


Bukan mudah rasanya menangguhkan PHD. Terpaksa ditangguhkan dulu. Sakit sangat rasa dalam jiwe nih bila ada perkara yang belum tercapai dan masih belum dicapai tetapi sangat ingin dicapai.

Semangat dan keinginan tu tetap bekobar-kobar. Tetap. Cuma buat masa ini aku kena fokus pada kareer dan bisnes dulu. Kalau teruskan tapi tak boleh bagi yang terbaik pun tak elok jugak. Teringat lagi betapa struggle sangat nak habiskan master dulu. Jadi aku cuba jadi lebih smart this time.

Insyaallah aku teruskan juga maybe tahun depan. Semoga diberikan kekuatan oleh Allah.  Mungkin kembali ke UKM semula untuk PHD ni.

Kena berusaha lebih kuat lagi ni. Kerja tak boleh ditinggalkan. Pengajian pun mesti dihabiskan. Harap2 mak bangga. Harap2 anak pun bangga.



Be strong rohie...




No comments: