D’ ŘőHǃȩ

Saturday

KENAPA AKU TAKUT MASUK AIR

Aku memang takut masuk air. Sebab aku memang xreti berenang.  Dari kecik memang takut sangat nk terlibat dengan aktiviti sungai ke laut ke tasik ke ... even kolam pun. Sebabnya... aderlaaa.

Dulu kecik2 bila blk kampung kt chenor mandi mesti kat Sg Pahang. Dun play play... tapi abg aku and cuzens all terjun .. berenang main air bagai nak rak.. tapi aku.. mandi pakai timba kat pelantar kecik nenek aku tu... puiii. Paling hebat kalau mak aku mandi sama.. dia akan suh aku baring atas blkg dia n dia berenang. So sweet. Tapi sorry mak I cannot do it for u... takut makkk.. hihi.

Citernya.. aku penah jugakla masuk dlm sg pahang tu.. tapi tah macam mana tetelan air dalam mulut n dalam hidung.. huhhh sakitt. Jadi since then memang fobia dgn air. Sangatt. Aku rasa xselamat langsung bila masuk air.

Sekarang ni bukanlah aku xpernah mandi kolam or laut langsung. Ada juga tp sgt jarang. Kalau aku main air pun... confirm aku xkan basah sampai kepala. Xpenah menyelam... xpenah try letak muka dlm air pun. Serius xpenah. Apa lagi nak buka mata dalam air. No way... ada jugak penah aku masuk kolam pakai plampung... like who care.. klu masuk laut mmg wajib plampung. Yes that bad.. that scared.

Sekarang ni... salah satu bisnes aku buat ialah diving equipment... see .. see... how sweet this life is... yang kita takut.. kita xnak.. yg tu la kita tejebak. Kannn.

Tapi xper... leave it to d specialist. Aku tengok dari jauh jer..

Tapi mmg best tengok orang yg terer berenang... or menyelam.

Aku kena try ker??  Rasanya xkan ada org yg boleh hilangkan trauma takut air aku ni... xmungkinlaaa...

Tapi... laut2... pulau2 ni... bley hitam kulit erhhh... hihi


No comments: