D’ ŘőHǃȩ

Friday

YES... PEOPLE CHANGE.


One of kawan baik aku selalu sebut 'people change" setiap kali kami bercerita pasal kawan2. Yes people change!.  Itu realiti berlaku di mana2 pun.

Ada juga pepatah melayu yang berbunyi sedangkan pantai lagi berubah inikan pula hati manusia. Hmmmm pantai berubah sebab hakisan ... hati manusia berubah sebab apa yerk... hehe entahla.

Kenapa aku post topik ni...? Saja nak bagi tahu yang ada kawan2 di sekeliling kita yang boleh berubah dalam sekelip mata je. Sebelumnya elok sangat berkawan... tapi tiba2 berubah menjauhkan diri. terus mengelak dari nak jumpa2.... nak contact or nak stay in normal friendship life... I just dunno why.

Kesian kawan2 yang diabaikan... tertanya2 .. tertunggu2... dan memikirkan apa yang patut dilakukan untuk back to normal life. To some.. mereka boleh berubah sekelip mata tanpa fikir apa yang kawan2 lain rasa. Tapi bagi sesetengah yang lain pulak mereka tak sampai hati nak buat macam tu... sebab menghargai kawan2 tu sangat penting. Manalah mungkin kita boleh lupa kawan2 kita dan apa yang kita pernah buat sama2. Tapi itulah kan...

bak kata bff aku relationship is about two ways communication. So kalau one party dah tak berminat... communication will not happen...so nak buat macam mana kan.   Susah sangat ke menghargai kawan2... tak susah rasanya. Nak atau tidak je kan.

Dalam hidup kita ni... kita buatlah apa saja yang kita suka. Kalau nak berubah ke arah mana sekalipun berubahlah. Tapi jangan abaikan kawan2 yang pernah sama2 mengharungi kehidupan dengan kita. Ada banyak cara boleh dilakukan. Kesian kat kawan2 bila diabaikan.

But yes... people change!

No comments: