D’ ŘőHǃȩ

Saturday

WEEKEND VS WEEKDAYS


Weekdays dan weekend aku mmg dua waktu yang sangat berbeza. Weekdays bermula Isnin pagi hidup aku dah mula busy dengan phone call.. sms.. meeting.. paper work .. letters so n so. Pagi bercakap dengan end user petang kena cek dengan principles.

Membekal senjata api dan peralatan keselamatan memang mencabar. Banyak pengalaman dan ilmu baru aku belajar setiap hari. Tapi berurusan dengan dengan military dan arm forces memaksa aku jadi orang yang banyak urusan... Jadi sepanjang weekdays ada banyak lah urusan nak diselesaikan... Bila dah terbiasa sibuk Isnin sampai Jumaat... macam dah jadi imun dengan rutin tu. Handphone memang sealu berbunyi. Itu dan ini.

There datangnya weekend Sabtu dan Ahad. Wow keadaan totally berubah. Tiba2 jadi senyap sunyi... tel tak berbunyi.. no paper work.. no letter no banking no need to sign anything. Memang sangat berbeza. Tak tahu macam mana nak explain.. hehe. Aku rasa orang lain kat luar sana pun rasa apa yang aku rasa ni. Weekend dan weekdays yang sangat berbeza.

Weekdays kita bekerjalah dengan sepenuh jiwa dan raga.. weekend   ialah family day. Mungkin itu yang terbaik dalam hidup kan....



1 comment:

305 said...

Weekdays...bz..tiring...workload...
pressure..moody..bla..bla..bla..

Weekend...happy..relax...family..
friends...gf/bf...shopping..movie..
sleep..missing..bla..bla..bla..

LIFE...