D’ ŘőHǃȩ

Saturday

CEMBURU ITU TANDANYA SAYANG


Kata orang cemburu itu tandanya sayang. Kalau tak sayang takdalah perlu nak tunjukkan perasaan cemburu kan.. Betulke?...

Cemburu ni datang dengan perasaan yang berbeza2. Ada yang cemburu sebab orang lain lebih kaya dari dirinya... ada yang cemburu sebab orang lain lebih pandai dari dirinya... ada juga yang rasa cemburu sebab tak cukup bahagia berbanding orang lain... Itulah perasaan namanya...

Tapi cemburu yang biasanya dirasai oleh wanita selalunya.... selalunya.... selalunya dalam bab kasih sayang... Cemburu wanita biasanya sebab perasaan tak secure... tak selamat.. akan kehilangan... kemungkinan berkongsi dan macam2 lagi yang seangkatan... Perasaan ni biasanya datang bukan sebab kekurangan diri atau rendah diri... tapi banyak sebab2 lain dan ianya berbeza2 bergantung kepada individu. Ada juga rasa cemburu kerana jiwa yang terlalu lembut walaupun appearance yang sangat tegas dan firm. Mungkin juga takut kehilangan...

Adakah cemburu itu salah?.. Asalkan tidak keterlaluan.. cemburu itu tak salah. In fact bagi aku perasaan cemburu itu satu anugerah yang indah ..... dan meluahkan or menunjukkan cemburu tu lebih indah lagi kerana itulah sayang namanya.... kalau tak sayang apa nak susah2 cemburu plak kan....

walaupun some people menganggapnya as stupid jelousy feeling... bagi aku personally... menunjukkan rasa cemburu adalah special sebab kita cuma tunjukkan pada orang yang kita sayang... dan lebih special lagi bila orang yang kita sayang juga tunjukkan rasa cemburu pada kita... barulah best... fair enuf.. as everything is fair in love and war..... So what say you.....??

1 comment:

305 said...

Hate...miss...like..luv...jealous...
care...and many more are feeling that anybody can have and feel...so show it to those who deserve to have that feeling...show it accordingly..