D’ ŘőHǃȩ

Saturday

BFF


Semalam aku tengok movie Bridemaids. Aku tak tengok whole movie... tapi aku tahu cerita tu tentang dua orang kawan or BFF yang dah kenal lama...they both baik.. berkongsi banyak perkara dan gaduhkan banyak perkara. Ada masanya rasa tergugat dengan kehadiran kawan lain antara dorang berdua. Lepas tengok cerita tu... tergerak aku nak post pasal BFF.

BFF aku yang ada sekarang yang paling aku percaya dan sayang... wahhhh of coz lah si Aumi. Pempuan Umi ni dah jadi kawan aku lebih dari 15  tahun dah. Dari zaman sengkek and selekeh masa belajar dulu... sampailah zaman merangkak nak mulakan career dan sampailah zaman dah tak berapa nk muda ni... hehe.

Jadi kawan Umi memang best. banyak perkara dalam hidup yang kita orang share each other. Bagusnya bila dapat share dgn BFF ni kinda release. Boleh kurangkan stress. Aumi memang kawan yang aku percaya. sangat percaya. So aku free share my happiness and sadness dengan dia. Nak jumpa tiap2 hari memang xbolehlah. masing2 banyak komitmen. Tapi boleh kata almost everyday kita orang contact each other. Free technology kan dah banyak. Apa susah. Kalau x update sehari macam pelik je rasa.. haha. kalah orang bercinta pulak.

Dulu2 masa Umi jadi cikgu... pantang cuti sekolah jer sure terpacak dia kt kat depan ofis aku. Aku pun hilanglah sehari dari ofis. Now bila Umi dah masuk kementerian.. timing selalu off. So everytime Umi ada miting kat area KL... ianya akan jadi our dating day. Sure pegi makan.. gossip n gossip n makan n gossip owhhhh n shopping n shoping... huhh. Neeway... thank you beb sebab ko sudi jadi BFF aku... aku yang selalu dilabel heksen.. arrogant... tak reti appreciate whatever whatever whatever.. thank you so much.. Aku selalu happy kalau ko happy beb.. macam mana ko ikhlas dengar aku.. macam tulah aku ikhlas dengar ko.. yang penting janji kita utk attend majlis kawin masing2 dah tertunai... haha.. tu janji masa blaja dulu sebab nak make sure non of us yang kawin lari.. haha.

Aku harap kita terus jadi BFF sampai tua beb. Sebab aku teringin gak nak tengok muka ko yang berkedut nanti... haha. teringin tengok kenduri kawin anak2 kita.. and lepas tu jadi nenek. Agak2 time tu saper lagi hot... hahaha... Neeway... you r my BFF beb. U always will.. thank you for that...

3 comments:

305 said...

BFF is the best!!!

Aku ler tu said...

thanx beb BFF foreva... coii... :-D nnt kite kira kedut sape lg happening... mintak sape sponsor trophy... kuang kuang kuang....

Rohie Husain said...


305 : -
BFF is always the best in life. M very sure.

Aumi : -
Beb...coiiiii. the kedut day will sure comes. No worries as our heart will never will. :)