D’ ŘőHǃȩ

Monday

BILA ADRIENA DILANTIK JADI PRS



Bila Adriena balik bawak surat dari sekolah mengatakan dia dipilih sebagai Pembimbing Rakan Sebaya (PRS) aku rasa macam ... macam-macam rasa. bangga of course... happy, tak percaya and terharu pun ada.

every year Sek dia akan pilih dua orang dari setiap kelas bagi tahun 4, 5 dan 6 untuk jadi PRS. pemilihan aku percaya atas faktor akademik and karektor. Jadi Adriena terpilih untuk kelas 4A. sebagai pembimbing kepada rakan2 sekelas ke arah segala aspek positif (kalau boleh dikatakan begitu).

At first dia nak sangat jadi prefect. tapi aku tak encourage dia. She is so pampert. How can she handle others  as she can't even handle herself at school. lucky satu sek dengan papa. Just last year dia menangis kat sekolah sebab papa terlupa bagi duit nak rehat. And just last year also dia menangis sebab tak jumpa budak2 kelas dia kat bilik muzik. Can you imagine that.

As a mother, aku cuma mendoakan yang baik2 saja untuk dia.  Buatlah sehabis baik and it's okey kalau tak menjadi yang terbaik.  And in the future, jadilah apa yang Na yang jadi asalkan dengan ilmu. Kalau jadi doktor, jadilah doktor yang berilmu, kalau jadi saintis, jadilah saintis berilmu, kalau jadi ustazah, jadilah ustazah yang berilmu. Belajarlah demi ilmu yang baik2 sebab mama pun setiap masa belajar dengan Na tentang hidup.

One thing for sure, everytime aku bawak dia pusing2 UKM, dia akan selalu cakap nak belajar  Fizik Nuklear.  Let's work for it and mama akan doakan Na all the time. Yang baik2 saja.

And I'll take PRS as my best birthday and anniversary  present ever.!.

No comments: