D’ ŘőHǃȩ

Monday

BERJAKUN-JAKUN NAIK LRT


Honestly aku dah lama tak naik LRT. Last2 naik masa few years ago sebab nak bawak Adriena merasa kononnya. Masa tu Monorail baru dilancarkan. Jadi ambik kesempatan naik terus dengan LRT.

 
Nak dijadikan cerita, one day aku nak pergi KL Sentral dengan memba ofis aku. Time lunch, jalan jem so best option ialah naik lrt. Dari Setiawangsa ke KL Sentral. Sampai time nak beli tiket, memang aku usha je apa yg orang sebelah buat.  Pergi kat screen dah tak sure apa nak tekan. Dulu2 kan beli je kat kaunter. Senang. Kalau touch screen pun masuk duit keluar tiket. Now rupanya dah pakai token.

 Memba aku si Nisha dah gelak. Jakun.

 "Mana tiketnya" aku tanya dia.

"Kak... Mana ada tiket dah la... Orang dah pakai tokenla. Jakun tul".

Hahahhahaha

 
"Owh ye ker... " aku tanya macam tak berapa boleh nak terima kenyataan la. Setahu aku kalau MRT kat singapore mmg kena beli token tu. Tak tahu plak kat sini dah gitu jugak. Jakun la katakan.

 

:) :)

No comments: