D’ ŘőHǃȩ

Monday

"MASA ITU TIADA HARGANYA"

........
Emas perak ada harganya...
Rumah batu ada harganya...
Yuran masuk Universiti pun ada harganya...

Akan tetapi masa yang berlalu itu tiada harganya. Bak kata orang putih "priceless".

Itulah perkara yang sangat2 mahal... kerana kita tak dapat memilikinya lebih dari satu saat pun pada satu2 saat masa itu. masa terus berjalan tanpa memperdulikan berapa banyak lagi komitmen yang perlu disiapkan... terus berjalan tanpa mengira jalan raya jem atau lancar... terus berjalan tanpa mengira black out atau air paip terputus bekalannya.

Jadi sebagai hamba Allah yang lemah ini, marilah kita menghargai masa. Gunakan sebaik mungkin ke arah kebaikan yang berfaedah - dunia dan akhirat.

..... Motif post ini dikeluarkan ialah kerana aku dah tak banyak masa nak update blog nih.... (tapi tolonglah jgn komen semua orang diberi 24 jam sehari... sebab dah selalu sgt dengar dlm kursus motivasi.... hehe)

..........................................

No comments: