D’ ŘőHǃȩ

Saturday

ADRIENA PUNYA IDEA

Aku memang suka bawak adriena jalan2 atau datang office aku. Sebab dia tak banyak songeh. Kalau kat office, dia duk je kat bilik aku sambil main laptop ker. takdelah nak kacau aku buat kerja. Kalau jalan2 pun..dia ikut jer aku punya plan unless dia lapar la. Cuma one thing yang aku tak tahan ialah dia ni punya daya imaginasi yang tinggi sangat. letih gak kadang2 nak menjawabnya. hehe

One day, aku bawak dia keluar sekali dengan kawan aku Tasya. Adriena panggil dia aunty Tasya. So dah seharian jalan2 tu, kami pun pegi Hartamas malam tu nak dinner. Kat hartamas ni ada satu cafe kawan aku yang ada life band. nama dia Atraz. Yang bagusnya cafe dia ni memang halal dan takde serve pun alcohol. So memang selamat. Aku pun orderlah makanan dan minuman sambil sembang2 lagi dengan Tasya.

Tengah2 makan tu, Atraz and the band pun perform. macam2 lagu dia nyanyi. anak aku pun suka lah tengok. dia tengok dan dia tengok dan dia tengok.. Aku makan je la dengan Tasya.

Selesai memba aku perform, tiba2 Adriena cakap kat aku...

"Mama, mama tolong beli cafe ni dengan uncle yang nyanyi tu dengan kawan2 dia yang sekali. Na sukalah tempat ni..."

hurhhhhhhh... aduhh Na ingat mama ni kerja cop duit ker....


.................................

5 comments:

Anonymous said...

emmmmm.... cam pernahku dengarrr je....

Rohiez said...

lol.... tunjukkan muka eloe.. haha

Izan said...

cafe ni side belaah mana.. saya mmg dok kat hartamas... cUMA TAK perasan pun ada..

Rohiez said...

fizan, kafe ni dah tutp now. betul2 kat belakang BBQ chicken yang jygak dah tutp tu.. ermmm

Izan said...

lepas ni boleh buat alasan kat anak. Kafe tu dah tutup..